| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Stolaz

|
Wysłany: 30-06-2010, 16:56 Temat postu: |
|
|
mogą się też pokusić o Kilece 1980
Ale co do "Mojej ziemi wyśnionej" - wydaje mi się, że to nie to. Prezentowana wyżej płyta, raczej nie będzie ową kompilacją, gdyż jej kolor oznacza kolejne wydawnictwo z serii Live Tapes, co jak sama nazwa wskazuje dokumentuje koncertowe poczynania SBB z lat 1974-1980. "Moja ziemio wyśniona" będzie kompilacją dotychczas znanych (??) nagrań studyjnych, więc jej miejsce w kolorowej serii jest zbędne. _________________ Z miłości jestem... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Piechowiak
|
Wysłany: 07-07-2010, 23:28 Temat postu: |
|
|
Cóż za ironia, nowe archiwalia i album zaanonsowany niemal tydzień temu w dziale "cisza", no i ... cisza...
Czy to ma posłużyć budowaniu napięcia ? _________________ Pozdrawiam
Michał Piechowiak |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jurek
|
Wysłany: 13-07-2010, 22:23 Temat postu: |
|
|
Będzie nowa płyta zespołu SBB, kupię tą płytę i będzie głośno.
Pozdrawiam J |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amadeusz
|
Wysłany: 31-07-2010, 10:12 Temat postu: |
|
|
Chyba jednak nie będzie płyty koncertowej na lato ?....
Znów cisza.... aż chce się przy okazji tego "cicho" zacytować pewną młodą wokalistkę , która jest "na topie" ?.... , nam jeszcze póki co do serca lód nie podchodzi....  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
art Administrator
|
Wysłany: 31-07-2010, 10:33 Temat postu: |
|
|
W sierpniu (na początku) płyta wybiera się do tłoczni. Jak tylko się wybierze, pojawi się pełne info. _________________ Freedom With Us! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Piechowiak
|
Wysłany: 31-07-2010, 12:13 Temat postu: |
|
|
Ale mógłbyś już podac chociaż z jakiego roku jest to nagranie, zapewniam Cię  _________________ Pozdrawiam
Michał Piechowiak |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jurek
|
Wysłany: 31-07-2010, 12:21 Temat postu: |
|
|
18.4.1980. Częstochowa.
Pozdrawiam Jurek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
art Administrator
|
Wysłany: 31-07-2010, 12:31 Temat postu: |
|
|
Mylisz się. _________________ Freedom With Us! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jurek
|
Wysłany: 31-07-2010, 12:35 Temat postu: |
|
|
Ludzka sprawa, ale wiem więcej.
Pozdrawiam Jurek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
art Administrator
|
Wysłany: 31-07-2010, 12:53 Temat postu: |
|
|
Najpierw odkopujemy koncert, któremu należy się wreszcie porządne wydanie. Później będzie coś mile zaskakującego z końca lat 70. I dopiero po tych dwóch wydawnictwach ma być Częstochowa. _________________ Freedom With Us! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Piechowiak
|
Wysłany: 31-07-2010, 14:10 Temat postu: |
|
|
Bucholz? Stodoła? Opole '76? Art, uchyl rąbka tajemnicy  _________________ Pozdrawiam
Michał Piechowiak |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maplewood
|
Wysłany: 31-07-2010, 19:55 Temat postu: |
|
|
Ja też po cichu obstawiam Bucholz  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amadeusz
|
Wysłany: 01-08-2010, 11:51 Temat postu: |
|
|
Proszę mnie nie oceniać jako malkontenta - który jeszcze nie wie co , w jakiej formie a już krytykuje. Jednakże nieco mnie niepokoi informacja o "odkopaniu koncertu, któremu należy się porządne wydanie". Czyżby znów jakaś jak w przypadku Sopot 78 "powtórka z rozrywki" ?. I wtedy nie brakowało odrobinki kontrowersji i pytań o pewną zasadność - że czy nie brakuje innych ciekawszych rzeczy, premierowych, których nikt nie słyszał - czegoś w duchu Czechosłowacji 80 ?. Bo to była prawdziwa bomba. Jeśli rzeczywiście jest to Bucholz 78 plus jakieś ewentualne bonusy ( o ile znajdzie się na nie miejsce bo show był to zaiste długi ) czy Opole 76 - również uzupełnione niespodziankami - to chyba warto. Pożyjemy - zobaczymy... . Ciekawi mnie na ile wydaniem takiego koncertu podyktowane jest troską wydawców o sam materiał - chęć naprawy pewnych niezamierzonych błędów czy ówczesnej małej kontroli nad tym w jakiej się formie ukarze - a na ile pewnego rodzaju "presją" fanów - bo w końcu posłuchać w całości bez cięć.
ps - chyba, że to pokaźny niepublikowany zestaw ze Szwecji 75... to już w ogóle będzie szał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jurek
|
Wysłany: 01-08-2010, 17:38 Temat postu: |
|
|
Świetnie, wiem trzy informacje. Informacja pierwsza , porządny koncert zespołu SBB, cieszy mnie. Informacja druga, miła niespodzianka koncert zespołu SBB z końca lat siedemdziesiątych , to miłe. Informacja trzecia, ukaże się dokumentacja występu zespołu SBB w Częstochowie 18.4.1980 roku, jestem zadowolony. Planuję kupić te wydawnictwa; te wydawnictwa, które się ukazały kupiłem. Jestem zadowolony z posiadania tych płyt cd. Zadowolenie moje wzrasta, bo będą nastepne wydawnictwa.
Pozdrawiam
Jurek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Piechowiak
|
Wysłany: 02-08-2010, 12:46 Temat postu: |
|
|
Teraz jak się chwile zastanowiłem, to jest dla mnie niemal jasne że będzie to koncert z '76r. - Opole. Podobno jego wydanie z Lost Tapes było mocno pocięte i są znaczne różnice między wersją płytową i "radiową".
Art mówił iż | Cytat: | | To wydawnictwo na dobry start tegorocznych "kolorków" ma funkcję niejako porządkującą, uzupełniającą i poszerzającą |
Kto z was ma album Live Tapes z '76? Uzupełniająca - z tego roku nie było wydawnictwa póki co. Poszerzająca - ten koncert jak już mówiłem był w mocno innej formie wydany, więc usłyszymy pełną muzykę z tego dnia, co będzie poszerzeniem znanych nam innych wersji.
Już naprawdę nie mogę się doczekac
PS: jeśli odgadłem to moja teoria kolorów ma rację bytu - jaką barwę ma wydawnictwo z Opola '74?  _________________ Pozdrawiam
Michał Piechowiak |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|