Forum SBB Strona Główna SBB
wspólne forum stron
www.skrzek.com, www.apostolis.pl i www.sbb.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Koncert Legend w Szczecinie - OMEGA, SBB, TSA - zapraszamy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum SBB Strona Główna -> Absolutely Live!
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dmin

PostWysłany: 09-09-2009, 08:50    Temat postu: Koncert Legend w Szczecinie - OMEGA, SBB, TSA - zapraszamy Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie, już 18 września 2009 z okazji 40 lecia DK Słowianin w szczecińskim Amfiteatrze wystąpią legendy światowego i polskiego rocka - OMEGA SBB i TSA
Więcej informacji i możliwość rezerwacji biletów(tak by nie zostać zaskoczonym ich brakiem) w najpopularniejszym i najstarszym szczecińskim serwisie informacyjnym -INFOLUDEK.PL www.infoludek.pl
Link celowy do wydarzenia http://infoludek.infoludek.pl/kultura/details?id=29862

pozdrawiam
Dominik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
LGT

PostWysłany: 26-09-2009, 21:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem dokładnie o co chodzi, bo znam tą historię ze strony Omegi, ale podobno były jakieś scysje na koferencji prasowej przed koncertem, czego rezultatem było wyjście Skrzeka z sali.Może ktoś był tam wtedy i wie co się stało.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen WP Kontakt
Jurek

PostWysłany: 19-07-2010, 18:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A przecież to Józef Skrzek po koncercie w Budapeszcie w 2005 roku, to był pierwszy koncert trasy SBB po Węgrzech, Czeskiej Republice i Polsce, pisał do fanów w Polsce, czytałem ten wpis : "Omega chce z nami grać". Podczas trasy w marcu 2006 roku , zespół SBB grał w Polsce, a zespół Omega w marcu 2006 roku grał trasę na Węgrzech . Zespół Omega został zaproszony na koncert do doliny Charlotty w lipcu tego roku, i czytałem opis tego koncertu, i widziałem zdjęcia, cały amfiteatr bawił się na koncercie zespołu Omega.
Pozdrawiam J
Powrót do góry
Jurek

PostWysłany: 20-07-2010, 17:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na temat konferencji prasowej przed koncertem w klubie "Słowianin" przeczytałem na stronie "Harcerska Akcja Zbierania Autografów" notkę , cytuję:

" Zespół SBB sprowokowany pytaniem jednego z dziennikarzy opuścił konferencję prasową"

Pozdrawiam J
Powrót do góry
Jurek

PostWysłany: 20-07-2010, 19:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na tej konferencji prasowej na poczatku byli obecni Muzycy zespołów Olympic , Omega , Józef Skrzek, Antymos Apostolis, widziałem pierwszą minutę tej konferencji w internecie. Spotkanie po latach, Józef Skrzek i Antymos Apostolis grali tournee z Omegą już w roku 1973 w Polsce. Jeden z Muzyków z zagranicy wyraził zadowolenie z możliwości grania razem, czyli Omega, SBB, Olympic.Ludzie szanowani, mają swoje lata, razem grali na estradzie ponad trzydzieści lat temu, i za sześć godzin mają grać na jednej estradzie , kto im może zaszkodzić, pomyślałem o tym wydarzeniu. I co było ważniejsze na tym spotkaniu, spotkanie po latach było ważniejsze. Ja nie byłem na tej konferencji prasowej, nie słyszałem pytania dziennikarza, które to pytanie spowodowało wyjście Muzyków SBB z konferencji prasowej. Muzycy SBB uznali ważność dziennikarza polskiego , a nie dostrzegli ważności Muzyków czeskich , węgierskich . Muzycy z Czeskiej Republiki i z Węgier na konferencji prasowej w Polsce zobaczyli jak dziennikarz polski coś powiedział , i Muzycy polscy wyszli z konferencji prasowej. I co jest ważniejsze, kto jest ważniejszy. Na takiej konferencji prasowej polsko-czesko-węgierskiej.
Konferencja prasowa polsko-czesko-węgierska. Są reprezentanci narodu polskiego w osobach SBB. Są reprezentanci narodu czeskiego w osobach Olympic. Są reprezentanci narodu węgierskiego w osobach Omega. Są reprezentanci trzech narodów , i godnie reprezentują swoje narody. Narody są reprezentowane przez Muzyków, którzy urządzili swoje święto. Będą grać razem . Reprezentacja Muzyków urządza spotkanie, na którym opowiada o swoim życiu. Można zadawać pytania, Muzycy odpowiedzą na pytania. Spotkanie po latach ludzi znanych z płyt, koncertów.
Pozdrawiam J
Powrót do góry
Stolaz

PostWysłany: 20-07-2010, 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz może gdzie znaleźć tą minutę konferencji w internecie ?
Albo czy ktoś wie, gdzie tą konferencje mozna obejrzec?
Sariusz

PostWysłany: 20-07-2010, 23:07    Temat postu: Konferencja Odpowiedz z cytatem

Koncert Omegi w stolicy kilka razy nie dochodził do skutku. Wyrazy uznania dla organizatorów festiwalu w Dolinie Charlotty i dla zespołu, że się nie zniechęcił i zagrał w tym oddalonym od wielkich miast miejscu Smile

Jurek po koncercie w klubie Słowianin napisał:
Zespół SBB sprowokowany pytaniem jednego z dziennikarzy opuścił konferencję prasową..

Podczas konferencji prasowej padają różne pytania- trafiają się i niemądre. Można na nie odpowiedzieć, można poprosić o następne. Można strzałę obrócić w stronę pytającego. W końcu można niezręczność żurnalisty obrócić w żart.
Nasi muzycy mają inny patent na takie okazje - wychodzą... Confused
duane

PostWysłany: 21-07-2010, 00:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich! Byłem na tym koncercie. Przykro mi to pisać, ale był moim zdaniem nieudany, kompletnie bez nastroju i ognia. W tym dniu był wypadek w kopalni i JS był przybity tą wiadomością. Myślę,że nie sprawdza się formuła grania na koncertach "greatest hits" z całego SBB.Przecież muzyka z 1974 roku jest inna niż np. z 1978 czy 2008. Marzę o usłyszeniu koncertu z repertuarem jak w 1978 w Sopocie z repertuarem z Follow My Dream i Welcome albo Mementem w pełnej wersji. A najbardziej marzę o usłyszeniu SBB z rockową gitarą! Jak udało się zrobić porządek z perkusją, to jestem zmuszony do słuchania eksperymentów brzmieniowych AA. I proszę mi nie wmawiać,że artysta się rozwija (od tego ma swój band, a nawet kilka).Jak idę na koncert Deep Purple to nie spodziewam się gitary w stylu Freda Fritha, a w SBB wszystko jednak jest możliwe, ale nie wszystko wychodzi na dobre. Jak publiczność nie słyszy tego , co chce usłyszeć, to po prostu nie przychodzi i wtedy nie ma co narzekać na brak zainteresowania. A w Szczecinie był problem z tym ,że Gabor rozumie po węgiersku. Nie wiem, czy wyszło to na wspomnianej konferencji, ale ogólnie nastrój siadł , jak SBB dowiedziało się, za ile gra OMEGA. I podobno różnica była bardzo, bardzo duża. Stąd stres i niedowartościowanie, a potem odwalony koncert.Na szczęście dla SBB miłość fana jest ślepa i jak tylko będzie okazja do usłyszenia zespołu na żywo, to kolejny raz z nadzieją na cud ruszę w Polskę.Pozdrawiam.
Powrót do góry
Jurek

PostWysłany: 28-07-2010, 17:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na stronie
www.szczecin.eu/zycie_w_miescie/aktualnosci/juz_dzis_koncert_omegi.html

są fotografie z konferencji prasowej zespołów Olymic, SBB, Omega.
Jak zlokalizuję stronę z filmem 1.minuta 23.sekundy tej konferencji to napiszę adres tej strony.
Pozdrawiam Jurek
Powrót do góry
Jurek

PostWysłany: 29-07-2010, 17:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na konferencji prasowej Olympic, SBB, Omegi w dniu 18.9.2009 w Szczecinie był obecny pan Piotr Baron, Dziennikarz 3. programu Polskiego Radia, prowadził tą konferencję prasową. Informacji udziela pan Piotr Baron w tytule

piotr.baron@polskieradio.pl

Pozdrawiam Jurek

Powrót do góry
Jurek

PostWysłany: 29-07-2010, 18:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Film o czasie 1. minuta 23. sekundy z konferencji prasowej w Szczecinie w dniu 18.9.2009 , uczestnicy Muzycy zespołów Olympic , SBB , Omega.
www.mmszczecin.pl/28659/2009/9/18/spotkanie-z-omega-sbb-i-olympic-czyli--lat-slowianina?districtChangen=true

www.youtube.com/watch?v=Hw-TSxCkH9o&feature=player_embedded

Pozdrawiam Jurek
Powrót do góry
Jurek

PostWysłany: 31-07-2010, 11:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szczecin , portowe miasto 18.9.2009 roku spotykają się muzycy zespołów rockowych Olympic , SBB , Omega. Ludzie ci znają się , grali ze sobą wielokrotnie . Siedzą za wspólnym stołem na spotkaniu, jeden dziennikarz zadaje pytanie skierowane do SBB, zamiast odpowiedzi muzycy SBB wychodzą z tego spotkania. Sytuacja ta jest opisana w piosence polskiego rockmana Krzysztofa Klenczona , oto słowa

port , to są spotkania kumpli , co przed laty
uwierzyli w ziemi czarodziejski kształt...
za marzenia głupie tu się bierze baty,
któż mógł wiedzieć , że tak mały jest ten świat.

Hej, Johnny Walker, mały jest ten świat

port to są zaklęcia starych kapitanów
którzy chcą wyruszyć w jeszcze jeden rejs
tu żaglowce stare giną na wygnaniu
wystrzępione wiatrem aż po drzewce rej.

Ja tą piosenkę słyszałem z ust Krzysztofa Klenczona na koncercie zespołu Trzy Korony latem nad polskim morzem Bałtykiem .
Pozdrawiam Jurek
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum SBB Strona Główna -> Absolutely Live! Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: